Кошик
1448 відгуків
+380 (99) 062-77-69
+380 (67) 772-44-13
Інтернет-магазин Імперія-TV
Кошик

Сушки для овочів та фруктів

Плоди фруктів, ягід і овочів складаються з великої кількості рідини, з-за чого тривале зберігання цих продуктів у свіжому вигляді неможливо, а будь-яка термічна обробка значно знижує їх поживні і вітамінні властивості. Однак сучасні кухонні сушарки для овочів, фруктів і інших продуктів виконують практично неможливі завдання – плоди висушують, не зменшуючи при цьому кількість корисних елементів.

Процес роботи сушарки полягає в зневодненні плодів з допомогою циркуляції теплого повітря, завдяки чому вони не зникають тривалий час. Під час сушіння продукти практично не змінюють свого зовнішнього вигляду, лише трохи зменшуючись у розмірі. При цьому, за рахунок того, що в пристосуванні використовується не гарячий, а тепле повітря, всі корисні властивості продуктів не випаровуються, як під час звичайної сушіння на відкритому повітрі, а «консервуються».

Переваги сушарок для овочів і фруктів

- Вітамін А при сушінні зберігається. Оскільки він чутливий до світла, то продукти, які його містять (морква, солодкий перець та ін), необхідно зберігати в темному місці. 
Деяка кількість вітаміну С втрачається в процесі нарізки, подрібнення, оскільки він вступає в реакцію з киснем, який міститься в повітрі.
- Поживна цінність свіжих продуктів при сушінні не втрачається, хоча деякі сушені продукти, наприклад, фрукти, стають солодше, т. к. при втраті продуктом вологи цукор концентрується в малому обсязі. 
Сушені овочі і фрукти відрізняються високим вмістом волокон і вуглеводів, які не піддаються руйнуванню в процесі сушіння. Вони містять малу кількість жирів.
- Збереження мікро - і макроелементів (калій, натрій, магній та ін) значно вище, ніж при інших методах, включаючи консервацію.
 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner